Élet-Stílus

Scolari nem biztos a folytatásban

Luiz Felipe Scolari a portugál válogatott brazil szövetségi kapitánya nem döntött arról, hogy folytatja-e munkáját a luzitán csapat mellett; ha hívják újra elválalná a brazil válogatott vezetőedzői tisztét is.

„Különösebb okom, nincs a távozásra, de néhány vágyunk nem úgy sült el, ahogy szerettük volna. Ezzel együtt pár dolgot át kell vasalnom magamban – de még így is nagy esélye van annak, hogy hosszabbítok a szerződésemmel.” – fogalmazott Scolari.

A brazil válogatottal 2002-ben aranyérmet nyert edző négy éve irányítja a portugál csapat munkáját, eddig egy Eb-ezüst és most egy esetleges vb-bronz lehet a legjobb eredménye. Munkájával többnyire mindenki elégedett, de az elődöntőben elszenvedett vereség után néhányan felvetették, hogy esetleg nem hosszabbít szerződést.

Scolari hazájának, Brazíliának idő előtti búcsúja miatt is újra reflektorfénybe került, mint lehetséges új edző. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Ha újra visszahívnak Brazíliába, mindig is mondtam, hogy komlyan elgondolkodom az ajánlaton.”

„Nekem a pénz nem minden. Napfényre, tengerre, strandra vágyom: ezt ugyan úgy megkapom Portugáliában is.” – nyilatkozta a Nagy Fülöpként tisztelt edző, akiről ügynöke arról tájékoztatta a világsajtót, hogy szerinte a mester marad, és jó eséllyel elfogadja az újabb kétéves kontraktust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik