Élet-Stílus

Nincs több magyar foci az RTL Klubbal

Mivel üzletileg nem volt sikeres a magyar foci közvetítése, az RTL Klub nem él opciós jogával, és a 2006/2007-es idényben nem közvetíti a labdarúgó NB I mérkőzéseit.

A kereskedelmi csatorna döntéséről levélben értesítette a Magyar Labdarúgó Ligát. Az elmúlt két és fél szezonban az élvonalbeli futballbajnokságnak állandó megjelenést biztosító RTL Klub döntéshozói szerint a közvetítés “üzleti szempontból nem válhat sikeressé”.

A mérkőzések nézettségi eredményei a délelőtti műsorsávhoz fűződő elvárásaiknak megfelelnek ugyan, de mint írják, az összecsapások ennél későbbi időpontban való sugárzását továbbra sem látják lehetségesnek.

“Döntésünk meghozatalában az is szerepet játszott, hogy néhány komoly nézettséget hozó csapat részvétele a következő idényben kérdésessé vált, és megnyugtatóan a mai napig nem rendeződött” – utalt a csatorna arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága június 19-én, első fokon nem fogadta el a Ferencváros, az Újpest FC, a Budapest Honvéd, a Diósgyőri VTK, az FC Sopron és az FC Fehérvár nevezését.

Az MLSZ elnöksége április 20-i ülésén döntött arról, hogy a következő szezonban csak azok a csapatok szerepelhetnek az élvonalban, melyek június 15-ig visszafizetik a reorganizációs hitelt.

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) ugyan kedden arról számolt be, hogy magára vállalja a 3,1 milliárd forint értékben kibocsátott kötvényekből származó hitellel kapcsolatos problémák rendezését, ez azonban jelenleg még folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik