Élet-Stílus

Blatter szabályt módosítana több gólért

Több gólt szeretne látni - akár szabálymódosítások árán is - Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

A németországi világbajnokságon eddig 2,27 a mérkőzésenkénti gólátlag, ami vészesen közel van az eddigi negatív rekordhoz. A legeredménytelenebbül az 1990-es, olaszországi tornán játszottak a csapatok, akkor 2,21 találat esett találkozónként. Ha a német-portugál bronzmérkőzésen és az olasz-francia döntőn nem találnának a kapuba a játékosok, akkor megdőlne a csúcs.

“A játék nem rossz, de nincs elég gól. Ha pedig kevés a találat, a nézők kevésbé élvezik az összecsapásokat. Senki sem vitathatja, hogy a játék esszenciája a gól” – mondta Blatter, aki szerint a csatároknak több segítséget kellene kapniuk. “Megkérdezzük a játékosokat, az edzőket, a bírókat, az orvosokat, a technikai személyzetet, milyen javaslataik vannak arra vonatkozóan, hogy a futball a jövőben látványosabb legyen!”

A FIFA-elnök szerint az egyik megoldás lehetne, hogy tizenegy helyett tíz játékos lépne pályára. Mások a lesszabály átalakítását vetik fel.

A nemzetközi szövetség az 1990-es negatív gólcsúcs után hozta azt a szabályt, hogy a kapusok nem foghatják meg a labdát lábbal történő hazaadások esetén

Ajánlott videó

Olvasói sztorik