Élet-Stílus

Zidane mellett kilencen pályáznak az aranylabdára

A németországi világbajnokság szervezőbizottsága nyilvánosságra hozta annak a tíz labdarúgónak a nevét, akik közül a legjobb átveheti az aranylabdát. A legtöbben az új aranykorát idéző francia Zinadine Zidane-t tartják a legesélyesebbnek.

A listán négy olasz (Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo, Gianluca Zambrotta), három francia (Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Thierry Henry), két német (Miroslav Klose, Michael Ballack) és egy portugál (Maniche) található.

Legutóbb 2002-ben, a németek akkori elsőszámú kapusa, Oliver Kahn nyerte el az aranylabdát. A portás remek formában védett a távol-keleti tornán, és annak ellenére nyerte el a megtisztelő címet, hogy a döntőben hatalmas potyagólt kapott a braziloktól.


Az elismerést 1982 óta ítélik oda, elsőként az olasz Paolo Rossi nyert, később az argentin Diego Maradona (1986), az olasz Salvatore Schillaci (1990) a brazil Romario (1994) és a szintén brazil Ronaldo (1998) is aranylabdát kapott.

A győztes személyét hétfőn teszi közzé a nemzetközi szövetség (FIFA). A Reuters jelentése szerint a legtöbb szakújságíró a franciák vb után visszavonuló irányítóját, Zinadine Zidane-t látják a legesélyesebbnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik