Élet-Stílus

Del Piero: A franciák az esélyesebbek

Az olaszok egyik nagyágyúja, Alessandro Del Piero szerint a jóbarátja, Zinedine Zidane vezette franciák az esélyesei a vasárnapi vb-döntőnek, mivel rájuk kevesebb nyomás nehezedik.

„Szerintem a franciák egy kicsit esélyesebbek a vb-megnyerésére nálunk, mert őket nem terheli akkora nyomás, mint minket.” –a németek elleni elődöntőn is eredményes Juventus-csatár ezzel arra utalt, hogy Olaszországban jelenleg minden idők legnagyobb futballbotránya van kibontakozóban.

„Franciaországban nincs hasonló káosz a belföldi labdarúgásban, és a média sem támadja őket és lesi minden gondolatukat ennyire élesen” – fogalmazott Del Piero. Tény: amennyiben az olasz sportbíróság 10 napon belül elmarasztaló ítéletet hoz a bundabotrányként elhíresült ügyben, előfordulhat, hogy a bajnok Juventus mellett a Fiorentina, a Lazio és a Parma csapatát is kizárják az élvonalból.

„Fantasztikus lesz a döntőben újra találkozni egyik legjobb barátommal, Zizouval (Zidane közkedvelt beceneve), szerintem nem is lehetne két jobban felkészített csapat a mostani fináléban.”- mondta a döntőről, és korábbi klubtársáról hízelgően az olasz játékos, aki szerint Zidane „a futball abszolút elsőszámú játékosa”.

Alessandro Del Piero minden bizonnyal a döntőben is csak a kispadon kezdi majd a találkozót, de a játékos reménykedik abban, hogy minél több lehetőséget kaphat majd Lippi kapitánytól azon a fontos mérkőzésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik