Élet-Stílus

Tantusz – már a külföldi mobilhasználat tarifái is egy helyen

admin
admin

2006. 07. 05. 11:45

Az utazási szezon kezdetén új alkalmazással, a mobiltelefonok külföldi használatának díjaival bővült a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) TANTUSZ portálja. A www.tantusz.nhh.hu oldalon mostantól a hazai mobilszolgáltatók tarifáinak összehasonlításán és a széles sávú internetszolgáltatások bemutatásán túl a külföldi mobiltelefon-használat, a roamingolás költségeiről is hiteles tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

A 2005 novemberében elindított www.tantusz.nhh.hu oldalon elérhető TANTUSZ Roaming a mobilszolgáltatók előfizetéses és kártyás ügyfeleit tájékoztatja arról, mennyibe kerül a mobiltelefon-használat az EU-tagállamokban, a szomszédos országokban, illetve a legnépszerűbb turisztikai célországokban. Az oldalon tájékozódhatunk arról, mennyibe kerül külföldön hívást fogadni,

Külföldön drágább mobilozni


Roamingoláskor, a hívás fogadásáért is fizetni kell, de általában még így is jóval olcsóbb fogadni a hívást, mint külföldről hazatelefonálni. Szintén fontos, hogy külföldről egy harmadik országot hívni, illetve az adott országon belüli hívást kezdeményezni lényegesen többe kerül az itthon megszokottnál.

Az Európai Bizottság többször állást foglalt már a roaming-tarifák csökkentése, illetve szabályozása érdekében.


illetve indítani haza, a tartózkodási vagy harmadik országba, mi az ára az SMS-, MMS-küldésnek vagy fogadásnak.

A magyar lakosság 2006 első negyedévében 3,5 millió alkalommal utazott külföldre, és egy alkalommal átlagosan három napot töltött a határokon túl. A nyári hónapokban az utazási kedv jelentősen megemelkedik, és a külföldre utazók többsége a határon túl is használni akarja mobiltelefonját. Nekik kínál a TANTUSZ Roaming hasznos információkat a külföldön kezdeményezett és fogadott hívások, illetve az egyéb külföldön igénybe vett szolgáltatások díjairól.

A tájékozottság kifizetődő, hiszen az egyes tarifák jelentősen eltérhetnek, percenként akár több száz forintos különbségek is lehetnek a tarifák között, függően attól, hogy a felhasználó honnan hova telefonál, hogy melyik hazai szolgáltató ügyfele, illetve milyen előfizetése vagy kártyás csomagja van.

A www.tantusz.nhh.hu portált a 2005 november végi indulás óta több mint 1,8 millió alkalommal keresték fel a tarifák, illetve a széles sávú hozzáférések iránt érdeklődők.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.