Élet-Stílus

“Szárnyalnak az olaszok” – sajtóvisszhang

Egekig magasztaló jelzőkkel a címlapján ünnepelte valamennyi olasz újság a németországi világbajnokságon a házigazdák legyőzésével döntőbe jutó labdarúgó-válogatottat.

“Szárnyalnak az olaszok! Grosso és Del Piero döntőbe lőtte a csapatot. Cannavaro Németország császára!” – olvasható a La Gazzetta dello Sport címlapján. Az Il Corriere della Serra is elsősorban a két gólszerzőt élteti, valamint olasz örömünnepről és könnyező németekről számol be. “Szeretünk benneteket! Győzelem a végjátékban” – írta egy másik sportnapilap, az Il Corriere dello Sport.

A nemzetközi sajtó is elismeri az olasz csapat sikerét, ugyanakkor több újság is Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányt és Michael Ballackot bírálja a német kudarcért. “Jürgen számára véget ért az álom. A németek mindig továbbjutnak, ha tizenegyesekre kerül sor, ám az olaszok gondoskodtak arról, hogy ezúttal ne így legyen” – írja a brit Daily Mail. “Viszlát, Ballack” – áll a rövid, ugyanakkor sokatmondó cím a francia France Soirban.

“A németek eksztázisban futballoztak, ám az olaszok a becsületükért küzdöttek, s a végén ők örülhettek” – olvasható a svéd Aftonbladetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik