Élet-Stílus

Klinsmann: Meghalt az álom

Németország teljesen összetört az elvesztett elődöntő miatt, még Jürgen Klinsmann vezetőedző is arról beszél, hogy meghalt az álmuk – azért persze a sokkból felocsúdva rendkívül büszke tanítványaira.

„Természetesen nagyon-nagyon csalódottak vagyunk. Ez olyankor teljes érthető, amikor ilyen hatalmas érzelmek és izgalmak szövődnek bele egy mérkőzésbe, aminek a legvégén derül ki, hogy kész, nincs tovább, meghalt az álom.” – fogalmazott a lefújás után fájdalmasan a németek egykori legendás csatára, Jürgen Klinsmann.

„Nagyon fájdalmas, ha az ellenfél épp a végét jelző sípszó előtt nyom be neked egy hatalmas KO-t jelentő ütést. Nekünk edzőknek is magunkhoz kellett térni a sokkból. De aztán rögtön a meccs után elmondtam a játékosoknak, hogy ne keseregjenek, fantasztikus teljesítményt nyújtottak, büszkék lehetnek magukra, hiszen minden meccsen kihozták magukból a maximumot.” – mondta az edző, aki sportszerűen gratulált Olaszországnak és sok sikert is kívánt nekik a döntőhöz.

„Megmutattuk, hogy versenyben vagyunk a világ legjobb csapataival. Majdnem mi győztünk, de egyszerűen nem volt szerencsénk a helyzeteinknél. Sok játékosunk felhívhatta magára a figyelmet, most már nemzetközileg is jegyzett sztárok lehetnek. Többen rövid időn belül elképesztően nagyot fejlődtek. Nagy optimizmussal tekinthetünk a jövőbe.” – nyilatkozta Klinsmann, aki a bronzcsatáról elmondta: mindenképpen győzelemmel akarják meghálálni lelkes és kitartó szurkolóikat. „Bármi is lesz, nekünk ez a vb egy hatalmas siker volt, minden játékos büszke lehet magára!” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik