Élet-Stílus

Beckenbauer marasztalja Klinsmannt

Franz Beckenbauer a házigazda csapat fájdalmas vereségét követően reményét fejezte ki, hogy marad a német válogatott kispadján.

„Bízunk benne és a játékosai is bíznak benne. Remélem folytatja a világbajnokság után.” – nyilatkozta a német ZDF televíziónak a torna szervezőbizottságának az elnöke. A német együttes a hosszabbítás utolsó pillanataiban kapott két gólt az első elődöntőben, és így szombaton a bronzmérkőzésen javíthat.

Beckenbauer a vébét megelőzően több alkalommal is élesen kritizálta a szövetségi kapitányt, és májusban kijelentette – korai búcsúra számítva -, hogy el kellene máris kezdeni utódjának a keresésé. A Klinsmann által irányított csapat azonban a kritikusait megcáfolva, helyenként látványos focival sokkal messzebb jutott, mint amit a szakemberek vártak. A német lakosság is végleg szívébe fogadta a trénert, aki már játékosként is nagy kedvenc volt.

Maga Klinsmann a vébé előtt csak annyit nyilatkozott, hogy a Nationalelf szereplésétől teszi függővé döntését. Beckenbauer játékosként és edzőként nyert világbajnokságot, a 1990-es aranycsapatban ott játszott a mai kapitány, Jürgen Klinsmann is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik