Élet-Stílus

Az ügyész a harmadosztályba száműzné a Juventust

Az olasz labdarúgás legnagyobb bundabotrányát tárgyaló perben az ügyész azt kérte a bíróságtól, hogy döntésével száműzze a címvédő Juventust a bajnokság harmadosztályába. Stefano Palazzi emellett az ügyben érintett többi élvonalbeli klub, az AC Milan, a Fiorentina és a Lazio második ligába sorolását javasolta.

Az ügyész egyben az utóbbi két évben szerzett bajnoki címétől is megfosztaná a Juventust. Az olasz szövetség (FIGC) által indított perben 26 klubvezetőt, játékvezetőt és asszisztenst vádoltak meg, köztük Franco Carrarót, a FIGC lemondott elnökét. A bundabotrányt kivizsgáló ügyész – aki összesen 62 személyt hallgatott ki – a nyomozás lezárta után 180 oldalas jelentést nyújtott át a bíróságnak.

Az olasz futball történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető. A bíróság a tervek szerint július 10-én, azaz hétfőn hozza nyilvánosságra első fokú döntését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik