Élet-Stílus

Háztűz vb idején: az asszony gyereket, a férj tévét mentette

Egy focirajongó kínai férj a tévéjét találta a legfontosabb megmentendőnek, amikor meccsnézés közben hajnali háromkor kigyulladt családja háza. Felesége a gyereküket mentette. Kínában különös fanatizmus övezi a világbajnokságot.

A családfő kirohanva a tévével a hóna alatt, nemigen törődött se a famíliájával, se lángokban álló házával, hanem elszaladt, hogy találjon egy szabad konnektort és tovább nézhesse a mérkőzést.

A focimegszállott eset nem egyedi Kínában. Akadt olyan férfi, aki fontosabbnak találta a labdarúgó világbajnokságot a munkahelyénél, és inkább felmondott, csak hogy nyugodtan tudja nézni a meccseket, jóllehet főnöke fizetésemeléssel is megpróbálta marasztalni.

A kínai tolvajok közül egy mobiltelefont lopó a szabadságát köszönheti a vb-nek. Miután lebukott, kárvallottja inkább elállt a rendőrségen a feljelentéstől, mert már éppen kezdődött egy mérkőzés, ő pedig nem akarta lekésni.

A világ legnépesebb országában sok hölgy is rajong a fociért, ám még nem mindegyik. Például az a feleség sem, aki hajnalban – Kínában az időeltolódás miatt elég kellemetlen időpontokban vannak a mérkőzések – arra ébredt, hogy férje túl hangosan nézi meccset, mire kiment a nappaliba és kikapcsolta a készüléket. Ura erre felkapta, bevonszolta a hálószobába, és bezárta, majd pedig még hangosabban nézte a tévét – hogy hallhassa asszonya konstans üvöltözése ellenére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik