Élet-Stílus

Ronaldinho: nincs magyarázat bukásunkra

Ronaldinho, a brazil labdarúgó-válogatott játékmestere óriási kudarcként élte meg csapata franciák elleni, negyeddöntőbeli kiesését a világbajnokságon. Az FC Barcelona 26 éves futballistája aranylabdásként, Bajnokok Ligája-győztesként érkezett a viadalra, a legtöbben azt várták tőle, hogy látványos játékkal végső győzelemre vezeti a dél-amerikaiakat.

“Nagyon szomorú vagyok, a címvédés reményében érkeztünk a tornára, azért küzdöttünk, hogy Brazília hatszoros világbajnok legyen. A bukásunkra nincs magyarázat, hihetetlenül rossz érzés, hogy már nem vagyunk versenyben” – mondta a világklasszis futballista.

Ronaldinhónak jelentős érdemei voltak abban, hogy a 2005/06-os idényben a FC Barcelona menetelt: a klubszezonban nagyszerű formában játszó irányító vezérletével a katalánok a spanyol pontvadászatban és a BL-ben is diadalmaskodtak.

Ehhez képest a sztár a világbajnokságon rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott, a Franciaország elleni, 1-0-ra elvesztett negyeddöntőben pedig szinte semmit nem mutatott. A Selecao 1990 óta nem szerepelt ilyen rosszul a vb-n: tizenhat éve, Olaszországban már a nyolcaddöntő a végállomást jelentette számára, de azóta minden alkalommal legalább döntős volt az együttes, 1994-ben és 2002-ben nyert, 1998-ban második lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik