Élet-Stílus

Kilenc tréner távozik

Legalább kilenc szövetségi kapitány biztosan távozik posztjáról a németországi labdarúgó-világbajnokság után. Ugyanennyi szakvezetőt megerősítettek pozíciójában annak ellenére, hogy csapatuk már befejezte szereplését a vb-n.

Távoznak, vagy távozni fognak: Anglia: Sven-Göran Eriksson (utódja Steve McClaren), Argentína: Jose Pekerman, Ausztrália: Guus Hiddink, Koreai Köztársaság: Dick Advocaat (utódja Pim Verbeek), Elefántcsontpart: Henri Michel, Irán: Branko Ivankovic, Japán: Zico (utódja Ivica Osim), Lengyelország: Pawel Janas, Szerbia-Montenegró: Ilija Petkovic.

A vb után is maradnak posztjukon: Angola: Luis Oliveira Goncalves, Szaúd-Arábia: Marcos Paqueta, Horvátország: Zlatko Kranjcar, Spanyolország: Luis Aragones, Hollandia: Marco van Basten, Csehország: Karel Brückner, Svájc: Köbi Kuhn, Tunézia: Roger Lemerre, Ukrajna: Oleg Blohin.

Még nem döntött (10): Brazília: Carlos Alberto Parreira Trinidad és Tobago: Leo Beenhakker Costa Rica: Alexandre Guimaraes Ecuador: Luis Fernando Suarez Egyesült Államok: Bruce Arena Ghána: Ratomir Dujkovic Mexikó: Ricardo La Volpe Paraguay: Anibal Ruiz Svédország: Lars Lagerba:ck Togo: Otto Pfister.

Még versenyben (4): Franciaország: Raymond Domenech Németország: Jürgen Klinsmann Olaszország: Marcello Lippi Portugália: Luis Felipe Scolari.

Horvát tréner váltja Zicót

Ivica Osim már egyeztetett a Japán Labdarúgó Szövetség vezetőivel, és a horvát tréner készen áll arra, hogy átvegye a brazil Zicótól a világbajnokságtól már a csoportküzdelmek során búcsúzó távol-keleti gárda irányítását.

A 65 éves szakember – aki 1990-ben a negyeddöntőig vezette a jugoszláv csapatot a világbajnokságon – 2003 óta dirigálja a japán élvonalban szereplő JEF Unitedet, így nem meglepő, hogy Zico távozása után a válogatottnál is felmerült a neve. “Nagy felelősséggel jár a feladat, de úgy érzem, az eddigi munkámmal rászolgáltam az ajánlatra” – mondta Osim, aki a lényegi kérdésekben már megegyezett a japán szövetséggel, s a szerződést várhatóan a vb-döntő után írják alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik