Élet-Stílus

Autó rohant a szurkolók közé Berlinben

Autó rohant emberek közé vasárnap Berlinben a szurkolók számára fenntartott területen, 21 ember megsérült.

A német fővárosban a Brandenburgi kaputól nyugati irányba vezető Június 17. sugárút mintegy két és fél kilométeres szakaszát tartják zárva a labdarúgó-világbajnokság kezdete óta. A szurkolók sétányán, a Fanmeilén több óriásvetítőt helyeztek el, amelyek előtt különösen a német válogatott mérkőzéseinek napjain akár félmillióan is összepréselődnek.

A Fanmeilén rengeteg büfé van, az utat, a környező parkot könnyű, összeszerelhető kerítésekkel különítették el a város többi részétől.

A berlini rendszámú ezüstszínű Volkswagen Polo ezt a kerítést törte át, majd egy korlátot is elsöpörve néhány pördülés után megállt a Brandenburgi kapunál felállított kivetítő és tribün előtt. A 33 éves vezető és női utasa sértetlen maradt, a kocsi vezetőjét őrizetbe vették. A szemtanúk szándékosságot gyanítanak.


Autó rohant  a szurkolók közé Berlinben 1

A 21 sérülthöz járt néhány mentõautó (AP)

Vasárnap nem volt mérkőzés a világbajnokságon, a délután fél négykor történt eset idején gyér volt a Fanmeile látogatottsága.
A 21 sérült közül tizenegyet kórházba szállítottak, köztük egy 11 éves fiút is, akinek valószínűleg több bordája eltörött.

A rendőrség átkutatta a kocsit, s nem bizonyosodott be az a gyanú, hogy merényletkísérletről volt szó. “Nem volt pokolgép a kocsiban, nem merényletkísérlet volt” – közölte Ehrhart Körting, Berlin városának belügyi szenátora (minisztere).

Körting az eset ellenére sem helyezett kilátásba szigorításokat, mondván, hogy népünnepélyeket nincs értelme betontömbökkel védeni. “Ilyen eseteket nem lehet kizárni. Egy őrült nem írhatja elő, hogy miként érezzük magunkat” – mondta szenátor, s feltételezte, hogy az indiai szülőktől származó férfi “bántani akart másokat, vagy egyszerűen a figyelmet akarta felhívni magára”.

A szurkolók sétánya Berlinben legközelebb kedden vonz majd óriási tömeget, amikor a német válogatott az olaszokkal csap össze Dortmundban a döntőbe jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik