Élet-Stílus

Incidensek az angol-portugál mérkőzés előtt

Ötvenhárom rendzavarót állított elő, de a nagyobb randalírozást megakadályozta a rendőrség Gelsenkirchenben, ahol délután találkozik Anglia és Portugália csapata a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.

A Ruhr-vidéki városban péntek este és éjszaka az angol szurkolók nem a portugál, hanem a német drukkerekkel akaszkodtak össze.

A rendőrség kölcsönös provokációról beszél, a kilengések centruma a főpályaudvar volt, ahol mintegy ezer szurkoló találkozott össze. Németország péntek éjszaka a pár órával korábban Argentína felett aratott győzelmet ünnepelte.

A “forgalomból kivont” 53 szurkoló közül 31 német és 13 angol volt, a többiek más országokból származtak. Harminckét embert testi sértés miatt vettek őrizetbe, ellenük eljárás indul.

Egy angol szurkoló megsebesült, kórházba is szállították, de saját kérésére elhagyta az intézményt, hogy részese lehessen a “bulinak”.

A német rendőrség szombat délelőtt arról is beszámolt, hogy a holland határnál számos angol szurkolónak megtagadta az országba való belépést, de ennek okát nem közölte. A szervezők mintegy 100 ezer szigetországi drukker érkezésére számítanak a Gelsenkirchenben 17 órakor kezdődő portugálok elleni negyeddöntőre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik