Élet-Stílus

Klinsmannról áradozott Pekerman

Jose Pekerman a németek elleni negyeddöntő előtt elismerően nyilatkozott német kollegájának a munkájáról. Az argentin tréner szerint a házigazda a találkozó esélyese.

Az Albiceleste kapitányára nagy hatással volt a Nationalelf eddigi teljesítménye, és szerinte a jelentős formajavulás az elmúlt évekhez képest elsősorban Jürgen Klinsmann munkájának köszönhető. Sokan lesajnálták a német csapatot a világbajnokságot követően, de ők ismét bebizonyították, hogy remek az időzítésük, és pont a legjobbkor játszanak a legjobban. „A torna két favoritja fog péntek délután összecsapni, Sajnálatos módon az egyik csapatnak el kell búcsúznia.” – mondta Pekerman.

Klinsmann a németeknél egy új stílust honosított meg, amely idáig remekül működött. A csapat bátran támad, és két életveszélyes csatár várja elől a passzokat. Nagyon oda kell figyelni rájuk – tette hozzá az edző. Természetesen Pekerman is tisztában van azzal, hogy a házigazda idáig nem került össze valóban komoly ellenféllel. A csoportkört a németek gond nélkül, százszázalékosan letudták, a legjobb tizenhat között pedig pár perc alatt két vállra fektették a svédeket.

A rangadó az 1986-os és az 1990-es döntők ismétlése. Az előbbin Maradona vezérletével nyertek egy szoros meccsen a gauchók, a németek négy év múlva egy vitatható tizenegyessel vágtak vissza. Az elmúlt másfél évben két alkalommal is játszottak egymással a csapatok, és mind a kétszer döntetlenre végeztek.

Az argentinok háromgólos csatára, Hernan Crespo bízik abban, hogy sikerül visszavágniuk az 1990-es döntőben elszenvedett vereségéért, és el fogják rontani a német rajongók kedvét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik