Élet-Stílus

Feloszlott a szerb-montenegrói szövetség

A szerdai napon hivatalosan is megszűnt a szerb-montenegrói foci. A közös labdarúgó szövetség (FSSCG) belgrádi ülésén a résztvevők egyhangúlag feloszlatták magukat. Utolsó intézkedéseként az elnök néhány játékos prémiumát megkurtította.

Az FSSCG jogutódja az FSS, azaz a Szerb Labdarúgó Szövetség, amelynek Zvezdan Terzic lett az első embere. A montenegrói ügyeket a jövőben az egykori jugoszláv válogatott Dejan Savicevic intézi, aki reményének adott hangot, hogy a két szervezet a jövőben gördülékenyen tud együttműködni. Ehhez kérték a szerdai ülés résztvevői a nemzetközi és az európai szövetség segítségét. A FIFA és az UEFA képviseli megfigyelőként jelen voltak a tanácskozáson.

Szerbia-Montenegró labdarúgó-válogatottja először és – úgy tűnik – utoljára szerepelt ezen a néven világbajnokságon, mivel a kisebbik tagállam népszavazáson az elszakadás mellett foglalt állást.

Az FSSCG eddigi elnöke Tomislav Karadzic szerint a csapat gyenge szerepléséért nem szabad csak a játékosokat felelőssé tenni. “Nehéz időket élünk, mindenhova beszivárgott a politika a májusi népszavazás óta.” – mondta az elnök Beta hírügynökségnek.

Karadzic egyik utolsó rendeletében a keret öt tagjának levont a prémiumából. Az elnök véleménye szerint az argentinok elleni 6:0-s pofon során több játékos nem hozta ki magából a maximumot, de ez elmondható az egész csoportkörre. A szerb-montenegrói csapat mind a három mérkőzését elveszítve 2:10-es gólaránnyal esett ki. Csak azok a focisták számíthatnak a teljes összegre, akik a nehéz körülmények ellenére hajtottak a pályán. Konkrét neveket nem említett Karadzic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik