Élet-Stílus

Eriksson: Nem vagyok frusztrált

Éles hangon bírálta a brit újságírókat az angolok svéd szövetségi kapitánya, aki magabiztosan nyilatkozott legutóbbi sajtóértekezletén negyeddöntőbe jutott csapata esélyeiről.












Eriksson: Nem vagyok frusztrált 1



Eriksson: Nem vagyok frusztrált 2
Messze nem frusztrált – Eriksson (BBC)
Eriksson: Nem vagyok frusztrált 3

„Egyáltalán nem vagyok frusztrált. Boldog vagyok, hogy kapitányként itt lehetek a csapattal. Mindent meg fogok tenni azért, hogy bekerüljünk az elődöntőbe” – mondta Sven-Göran Eriksson, akit rengeteg támadás ért ez elmúlt hetekben (is) azért, mert nem játszik meggyőzően a háromoroszlános csapat.

„Az felérne egy álommal, ha be is tudnánk jutni a döntőbe, de tudom, hogy ez a csapat képes erre” – vélekedett az edző, aki szerint még ha rosszul is játszik együttese, tudja, mi kell nekik ahhoz, hogy nyerjenek.

„Ne mondják meg nekem, hogy mit kell tennem, én pontosan tudom, mi a feladatom azért, hogy sikeres legyek” – fakadt ki a svéd edző az angol újságírók megjegyzéseire. Erikssont legújabban azért bírálták, mert a szokásos 4-4-2-es hadrend helyett 4-5-1-esben játszatja az angol válogatottat.

„Önök állandóan megkérdőjelezték szakmai hozzáértésemet, ebben most sincs semmi új. Tisztán látom az elképzeléseimet, akárcsak az edzői stáb is tudja, mit kell közösen tennünk a sikerért.” – közölte. Hozzátette, hogy pontosan tudja, eddig a válogatott messze nem mutatta meg igazi arcát.

„Természetes, hogy jó futballt akarunk mutatni, de a legfontosabb, hogy nyerjünk. Láthatták Hollandiát, Spanyolországot, Ghánát: mindegyik csodálatos futballt játszott, és most hol vannak? Már mindannyian odahaza.” – említette ellenpéldaként Eriksson, aki határozott magabiztossággal jelentette ki: „Tudunk jobb focit játszani, biztos vagyok benne, hogy ezt be is fogjuk bizonyítani. Régóta magabiztos vagyok a vb-vel kapcsolatban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik