Élet-Stílus

200 ezer fontos fogadás Anglia győzelmére

Minden idők legnagyobb értékű készpénzes sportfogadását tette meg Londonban egy arab mágnás, aki 200 ezer fontot (több mint 80 millió forintot) tett fel az angol futballválogatott VB-győzelmére.

A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun csütörtöki beszámolója szerint a 40-es éveiben járó, dubaji illetőségű szerencsejátékos a William Hill fogadóiroda-hálózat legnagyobb londoni üzletébe állított be még a németországi világbajnokság kezdete előtt, szó szerint egy kosár pénzzel.

A névtelenségbe burkolózó, de bizonnyal gazdag hazárdőr ugyanis – akinek hazájában tilos a fogadójáték – egy piaci kosárban először 50 ezer fontot tett le az iroda pultjára, a köznapi brit készpénzforgalomban nemigen használt 50 fontos címletekben, és a következő nap 100 ezer fonttal, még egy napra rá pedig további 50 ezer fonttal toldotta meg a tétet.

A 100 ezer fontnyi készpénz megszámlálása több mint egy órát vett igénybe, az 50 ezer fontos részfogadásokkal fél óra alatt végeztek az iroda munkatársai.

A William Hill jelenleg 6:1-es – vagyis az angol válogatott szempontjából nem túl jó – eséllyel kínálja fogadásra Anglia vb-győzelmét, tehát az arab fogadójátékos 1,2 millió fontos (csaknem 500 millió forintos) világrekord fogadási nyereményt zsebelhetne be Sven-Göran Eriksson szakvezető legénységének diadala esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik