Élet-Stílus

Nem lesz plázs Budapesten

Sem Budán, sem Pesten nem lesz az idén plázs, eddig ugyanis nem érkezett ilyen kérelem a főpolgármesteri hivatalhoz - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Önkormányzat pr-irodájának vezetője, Tisza Zoltán.

Tisza hozzátette: nem valószínű hogy az idén már létrejöhet efféle szórakoztató látványosság, hiszen ennek előkészítése elég hosszadalmas. Nemcsak az engedélyezés telik időbe, de a szponzorok felkutatása és a logisztikai munka is.

Az idén egy időben annyi fővárosi utat hoznak rendbe, hogy az szinte kizárja egyes rakpart-szakaszok lezárását. A városháza közlekedési szakemberei a Műegyetem rakparti lezárás során várható dugók miatt kezdetben már tavaly sem támogatták az akkori budai plázs nyitvatartásának meghosszabbítását.

A budapestiek és a turisták körében nagy sikere volt az elmúlt években az elsősorban párizsi mintára létrehozott homokos plázsnak, amely a városban kínált hangulatos, vízparti környezetben lehetőséget a napozásra, étkezésre, szórakozásra.

Tavaly Budán még tartottak ilyen jellegű rendezvényt, az Újbuda Plázs augusztus 22-ig várta a látogatókat. Az Újpesti rakparton azonban már tavaly sem volt plázs, a XIII. kerület ugyanis a zaj és a várható közlekedési fennakadások miatt nem járult hozzá a rendezvény megtartásához. Emellett a szervezők a szükséges bankgaranciát sem tudták biztosítani, ezért a főváros városképvédelmi bizottsága is elutasította a plázs engedélyezését 2005-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik