Élet-Stílus

Honlap és tévésorozat indul Hofiról

Születésének 70. évfordulója alkalmából elkészült Hofi Géza hivatalos honlapja. Az MTV hétrészes műsorral emlékezik a nagy nevettetőre.

Július 2-án lesz a nagy nevettető, Hofi Géza születésének 70. évfordulója. A magyar kabaré külön utakon járó, mai napig töretlen népszerűségű mestere sajátos hangvételű produkcióival, összetéveszthetetlen stílusával már életében legendává vált, sok felejthetetlen órát szerezve közönségének.

Hivatalos Hofi honlap


Az évforduló alkalmából most elkészült az ország nevettetőjének régóta várt hivatalos honlapja, amely átfogóan mutatja be Hofi Géza életét és pályáját. A www.hofi.hu címen elérhető oldal célja, hogy emléket állítson a számtalan szakmai elismeréssel, többek között Kossuth-díjjal kitüntetett művész egyedülállóan izgalmas és változatos életpályájának, képekkel illusztrálva annak valamennyi fontos pillanatát.

A legendás humorista életműve már bemutatásra került a Hofi Géza Élete és Pályafutása 1936–2002 című könyvben. A honlap a kiadvány egyfajta kiegészítése, kihasználva az online médium lehetőségeit egyedi tartalmak bemutatására is: a részletes életrajzon és diszkográfián túl megtekinthetők a feledhetetlen művészről megjelent újságcikkek és kritikák, valamint bele lehet hallgatni az albumok hanganyagaiba is.

A honlap hamarosan kiegészül egy lapozható albummal is, amely Hofi Géza személyes naplójának anyagait dolgozza fel és mutatja be. Hofi rajzolt és írt is magáról, naplójában fényképeket, újságcikkeket, kritikákat és korabeli dokumentumokat gyűjtött össze, amelyek betekintést nyújtanak pályájának állomásaiba, a vidéki színészévektől kezdve egészen az országos sikerekig.

Gondolj apádra! – tévésorozat

A Magyar Televízió hétrészes sorozata a művész hetvenedik születésnapja alkalmából megszólaltatja mindazokat, akik Hofi Géza munkatársai, segítői, barátai, szerzőtársai voltak, akik vele együtt dolgoztak, és akik nélkül az életmű sohasem jött volna össze.

Az adásban megszólal többek között: Bánki Iván, Bednai Nándor, Bócz Mara, Csenterics Ágnes, Farkasházy Tivadar, Fellegi Tamás, Heller Tamás, Horváth Ádám, Horváth Charlie, Juszt László, Kállai István, Koós János, Korcsmáros György, Kovács Kati, Malek Miklós, Molnár Gál Péter, Nádas György, Riskó Géza, Sas József, Seregi László, Simor Ottó, Solymos Antal, Szabó Stein Imre, Szenes Iván, Szinetár Miklós, Veszelinov András, Vitray Tamás, valamint a Madách Színház titkára és ügyelője: Löffler József és Malinovszky László.

Az összeállítás végigköveti Hofi teljes életművét a kőbányai gyermekkortól Rózsahegyi Kálmán színi-iskolájáig, a debreceni éveket és a budapesti beérkezés útját az alkalmi fellépésektől a tévé nyilvánosságáig, pályafutását a Mikroszkóp, majd pedig a Madách Kamara Színházban, egy új műfaj megszületését, amely a kabarét csakugyan forradalmasította.

A műsorban sok ritkán, vagy egyáltalán nem látott felvétel – köztük alkalmi, amatőr felvétel – is helyet kapott, illetve Hofi Géza egyetlen filmszerepe, a Lila ákác című produkcióban. A Hofi-Koós show műsorok emlékezetes percei mellett felidézhetjük a klasszikus Odüsszeusz, a Rózsa Sándor paródiák vidám perceit, régi szilvesztereket, Hofi Géza emlékezetes monológjait a magyar futballról és a könnyűzenéről, vezető politikusokról, a hajdani táncdalfesztiválok sajátos hangulatáról, és nem utolsósorban a Mikroszkóp-beli nagy pillanatait.

A Tiszta őrültek háza filozofikus humora után az utolsó évek fantasztikus sikereinek tanúi lehetünk, részletek szerepelnek a kínálatban a Hoféliából és az Élelem béréből, két olyan sikeres előadásból, amelyből legfeljebb pillanatok villantak fel az eddigi adásokban. A válogatás az első vállalkozás a nagy humorista életművének összefoglalására – harminc szemtanú, kortárs személyes vallomása, emlékei alapján, valamint a Magyar Televízió teljes archívumának felhasználásával egyben egy mozgalmas és ellentmondásos történelmi korszak hiteles és szórakoztató tükre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik