Élet-Stílus

Tíz megapixeles HP kamera, amatőröknek

A HP is beszállt a megapixel-csatába legújabb - Photosmart R967 jelzésű – kamerájával azokat a felhasználókat célozva, akik a kisméretű kompakt kamerájukkal nagyfelbontású képeket szeretnének készíteni. Kérdés, hogy a tartalom és a forma ilyen párosítása sikeres lehet-e.

A most megjelenő Photosmart R967 modell is azt bizonyítja, hogy a HP digitális fényképezőgépeivel továbbra sem a profi felhasználók igényeit igyekszik kielégíteni. Azok a felhasználók, akik néhány nyári élményt szeretnének digitálisan megörökíteni jellemzően nem használnak 10 megapixeles fényképezőgépet. Így elég nehéz behatárolni, hogy pontosan kinek is tervezte a HP az új modellt, amelyet igen nagy kijelzővel, illetve 30x-os zoommal (3x-os optikai és 10x-es digitális) láttak el.

Az új modellben a HP Real Life technológiái közül megtalálható a beépített automatikus vörösszem-eltávolítás, a nagy kontrasztarányú fotók sötét részleteit is élesen megjelenítő alkalmazkodó megvilágítás (Adaptive Lighting Bracketing), és a max. 5 kép összefűzését támogató integrált panorámakép készítő alkalmazás. A modell egyébként rendelkezik egy képstabilizálóval, amely nagyban javíthatja a készülő képek minőségét. A beépített memória mérete 32 MB, amely igen csak kevés kép elkészítését teszi lehetővé nagyfelbontású módban.

A méreteit tekintve egy kicsi női táskában is könnyedén elférhet az új Photosmart, bár nem úgy tűnik, hogy a női vásárlók kegyeiért szállt volna a modellel versenybe a HP.

Az R967 a nyár legsikeresebb gépe címre sem pályázhat, mert várhatóan csak 2006 szeptemberében kerül piacra a százezer körüli kategóriában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik