Élet-Stílus

Materazzi egy mérkőzést kapott, Nesta valószínűleg nem játszhat

Sem a továbbra is sérült Nestára, sem pedig az egy meccsre eltiltott Materazzira nem számíthatnak az olaszok a negyeddöntőben; ki lesz Itália új belső védője?

Nehéz helyzetben van Marcello Lippi, a világbajnokságon negyeddöntős olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután belső védői közül a hétfőn kiállított Marco Materazzi mellett valószínűleg a sérült Alessandro Nestára sem számíthat pénteken, Ukrajna ellen.

A nemzetközi szövetség (FIFA) keddi tájékoztatása szerint az ausztrálok elleni nyolcaddöntő 51. percében kiállított Materazzi egy mérkőzésen nem játszhat. Az igazi problémát azonban Nesta sérülése jelenti, ugyanis a Fabio Cannavaro mellett alapembernek számító hátvédnek továbbra sem jött rendbe a Csehország elleni utolsó csoportmérkőzésen összeszedett combizom-húzódása.

“Most úgy tűnik, hogy kevés az esélye a játékra, de mindent megteszünk azért, hogy bevethető legyen pénteken. Szerdán újabb vizsgálatokat végzünk és majd meglátjuk” – mondta a csapatorvos.

Lippinek így nem sok variációs lehetősége maradt, s a negyedik számú belső védőjét, Andrea Barzaglit kell az Ukrajna elleni mérkőzésre csatasorba állítania. Ráadásul, amennyiben Barzaglival vagy Cannavaróval történik valami, már nem nagyon lesz kit a helyükre beküldeni, ugyanis négy középső védővel érkezett a csapat a világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik