Élet-Stílus

Félnek a brazilok Ghánától

A két első meccsen Carlos Alberto Parreira a legjobbjait játszatta, és mindkét találkozót kínkeservesen nyerte a selecao. Az utolsó körben a tartalékok kaptak lehetőséget, és ők éltek is ezzel – a brazilok addigi legjobb teljesítményükkel gázolták át a japánokon.

A szövetségi kapitány figyelmét sem kerülte el, hogy a második gárda, milyen jól szerepelt, de ennek ellenére minden bizonnyal az első garnitúrának szavaz bizalmat. “Hogy ki fog végül játszani Ghána ellen azt a játékosaim egy nappal a meccs előtt tudták meg, a nyilvánosság pedig egy órával a kezdés előtt értesül.” – mondta a tréner.

Cafú a válogatott kapitánya biztos abban, hogy ő is ott lesz a kezdőben: “Természetesen játszani fogok.” A jobb hátvéd ég a vágytól, hogy megdöntse Taffarel és Dunga a vb-szereplési rekordját, amihez már csak egy meccse hiányzik. A japánok elleni mérkőzésen is arról győzködte a kispadon Parreirát, hogy küldje be a pályára, de akkor a tréner hajthatatlan maradt.

Cafún kívül minden bizonnyal visszatér a kezdőbe Roberto Carlos, Emerson és Zé Roberto is. Kérdéses azonban az ausztrálok ellen egy gólt szerző Adriano szereplése, hiszen Ronaldo a japánok ellen kétszer is betalált és Robinho is jól illeszkedett be a csapatba. A 22 éves csatár azonban lesérült, és így biztosan nem játszhat kedd délután.

Az afrikaiak erőssége a támadás, és ezért a brazilok abban reménykednek, hogy Ghána hagy nekik elég teret a kombináláshoz. A selecao házatáján mindenki technikailag rendkívülien képzett ellenfelet emlegett, de tartanak a sztárok az ellenfél kemény stílusától. “A statisztikák egyértelmű képet mutatnak. Vigyáznunk kell, nehogy valaki összeszedjen egy sérülést.” – figyelmeztetett Parreira. A csoportkörben a ghánaiaknál senki nem szabálytalankodott többet, és a 12 sárga lapnál csak a tunéziaiaknak „sikerült” többet összeszedniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik