Élet-Stílus

Ecuador kibabrálhat Beckhamékkel

Rangadóval folytatódik a nyolcaddöntők sorozata ma Németországban: Hollandia Portugáliával csap össze, míg Ecuador Bechamék orra alá törhet borsot a másik egyenes kieséses mérkőzésen.

Anglia-Ecuador – 17.00


Ecuador kibabrálhat Beckhamékkel 1

A két libeling – Joe Cole és Crouch (AP)

Papíron a legkönnyebb feladat Angliának jutott a nyolcaddöntőkben: Rooneyéknak a meglepetéscsapat, Ecuador ellen kell harcba szállniuk ahhoz, hogy a legjobb nyolc csapat közé verekedjék be magukat. Nagy kérdés, hogy a csapat miként dolgozta fel Owen elvesztését. Mert bár a legutóbb komoly térdsérülést szenvedett csatáruk maradandót nem tudott alkotni ezen a világversenyen, mégis, Peter Crouch-ot leszámítva egészséges, 100 százalékos formában lévő és komoly csatár pillanatnyilag nem áll a britek rendelkezésére.

Anglia támadójátéka pedig eddig még bőven hagy kívánnivalót maga után. Eddig négy gólt szereztek, abból csak egyszer – Crouch – volt eredményes csatár. Theo Walcot, a 17 esztendős srác aligha tudja pótolni a rutinos Owent. Rooney pedig még mindig meccshiánnyal küszködik. Gerrard ellenben már kétszer is betalált az ellenfél hálójába, de kérdés, ki csatlakozik még hozzá. A britek különben magabiztosan készülnek a mérkőzésre, nagy meglepetés lenne, ha nem ők jutnának tovább.

Ecuadorban is mindenki saját csapatuk továbbjutásában bízik, a játékosok már most nemzeti hősök, megtettek mindent azért, hogy ne kelljen görccsel a gyomrukban szembeszállni az angolokkal. Tenorio és Kaviedes mellett Delgado is bombaformában van, mindhárom csatár megzörgette már ellenfele hálóját. Legnagyobb reménységük a túlzott brit magabiztosság lehet, ha ugyanis Rooneyék lenézik őket, megtöbbszörözött erővel hajthatna majd. Jó csapat Ecuador, meglephetik az angolokat, ha nem vigyáznak rájuk.

Hollandia-Portugália – 21.00


Ecuador kibabrálhat Beckhamékkel 2

Ronaldo imádkozik is a sikerért (AFP)

A legnagyobb meglepetés, hogy Marco van Basten nem jelölte kezdőnek van Nistelrooyt, aki eddig tényleg csak keresi a helyét a vb-n. A hollandok fiatal csapata nagy elszántsággal vág neki a mai küzdelemnek, amelyről a többség azt véli, hogy csak 110 százalékos teljesítménnyel hozható.

Robben minden bizonnyal visszakerül a kezdőbe, így a legutóbb látottaknál sokkal attraktívabb lehet a támadósor. Mellette Van der Vaart és van Persie is lehetőséghez juthat, így gyors játékosokkal vehetik majd fel a küzdelmet a technikailag képzett, bár kissé lassukás portugál középpályával szemben. A luzitánoknál nagy kérdés, hogy annyi trükkmester, mint Deco, Figo, Ronaldo, vajon hogy fogják megoldani az összhangot.

Ronaldo nem ritkán öncélú bűvészkedéseinél többet érhet a védelem szilárdsága, amely nagy nyomásnak lesz kitéve. A támadók közül Pauleta most jobban teljesít, mint azt szokta nemzetközi futballtornákon, de még nem azt adja, amit klubcsapatában rendszeresen. Scolari mesternek arra kell figyelnie, hogy egységet tartson a sok önzőségre hajlamos játékosa között, velük nehezebb dolga van, mint 4 évvel ezelőtt a brazilokkal.

Igaz, neki a cél most sem lehet más: a végén nyerni, ahhoz pedig kötelező a győzelem. Óriási csata várható, dráma vagy hosszabbítás sincs kizárva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik