Élet-Stílus

Vádemelés a Juventus és a Milan ellen

Megtörtént a hivatalos vádemelés a Juventus, az AC Milan, a Lazio és a Fiorentina ellen, ezzel megkezdődött az olasz bundabotrány bírósági szakasza.

Francesco Saverio Borrelli, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) megbízásából az ügyet kivizsgáló biztos konkrét neveket nem árult el, de annyit lehet tudni, hogy számos sportolónak is bíróság elé kell majd állnia, és 30 rendbeli feljelentés érkezett. A per a tervek szerint jövő szerdán kezdődik, és július végéig tart, hogy az UEFA időben megtudja: mely csapatok vehetnek részt a kontinentális kupasorozatokban.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik