Élet-Stílus

Az utolsó csoportmeccsek – Henryék is búcsúzhatnak

Az utolsó csoportmeccseket játszák ma a világbajnokságon; a francia válogatott többgólos győzelmi kényszerben játszik Togo ellen, míg Svájc a koreaiakkal mérkőzik a csoportelsőségért. Ukrán-tunéz és szaúdi-spanyol párosítás még a mai kínálatban.

Ukrajna-Tunézia – 16.00

Sevcsenkoéknak elég lehet egy döntetlen is a továbbjutáshoz, míg Tunéziának mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy továbbjusson. Ez akár garanciát is jelenthet egy jó meccsre. Ukrajna hatalmas pofonnal (0-4) indított a vb-n, majd szépen javítottak (4-0), kérdés, hogy ma melyik formájukat hozzák Blohinék. Az afrikai gárda minden bizonnyal nem adja könnyedén meg magát, hiszen a játékosoknak elegük lehet abból, hogy eddig kétszer is győztes állásból voltak kénytelenek pontot, pontokat veszteni.


Szaúd-Arábia-Spanyolország – 16.00

Az eddig remeklő spanyolok ma második csapatukkal állnak ki, olyanok is lehetőséghez jutnak, aki eddig nem. Így Canizares a kapuban kezd, míg Reyes és Fabregas kezdőként szerepel. Aragones együttesének szolid vereség is biztos csoportelsőséget hozna, de hiába játszanak elszántan az eddig egypontos ázsiaiak a győzelemre, csak óriási pechjére maradna le a hispán gárda a csoportelsőségről. A szaúdiak szerint akár három góllal is felülmúlhatják a spanyolokat, és ha másik ágon az ukránok kikapnának, ők jutnának tovább. Ehhez biztos lesz néhány szava Raúléknak is.

Togo-Franciaország – 21.00

Zidane nélkül kell mindenképpen legalább kétgólos győzelmet aratnia a franciáknak Togo ellen. Ha ugyanis nem nyernek, akkor akár ki is eshetnek Henryék. A csapat, amely utoljára 1998-ban(!) nyert vb-meccset most újra a Trezeguet-Henry párossal kezd a csatársorban, mindent bevetnek a siker érdekében. Eddigi két szolid döntetlenjük miatt kissé görcsös helyzetben vannak. Togo futballistái szívesen törnének borsot ellenfelük orra alá, ám az eddig pont nélküli gárdának nem lesz könnyű dolga.

Svájc Koreai Köztársaság – 21.00

Akár a csoportelsőségről is dönthet ez a mérkőzés. Rendkívül izgalmassá teheti a csoportvégeredményt, ha remiznek egymás ellen a csapatok, mert akkor – a franciák vélhető győzelme esetén – mindhárom csapatnak 5 pontja lesz. Ekkor a gólkülönbség dönthet majd, leginkább a koreaiak kárára. Mindenképpen 1-2 gól dönthet. Éppen ezért lehet felfokozott izgalom a találkozón, hiszen a csapatok minden bizonnyal a győzelemre hajtanak majd. Svájc talán jobb csapat, de a távol-keletieket sem lehet soha leírni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik