Élet-Stílus

Pofon a futballnak – szolid argentin-holland „derbi”

Unalmas és közönségbosszantó mérkőzést játszott egymással két a világbajnoki aranyéremre is esélyes együttes; Argentína és Hollandia energiatakarékos 0-0-jával eldőlt: Messiék Mexikóval, míg Robbenék Portugáliával találkoznak a nyolcad döntőben.

Unalmas rajt

Hiába állt fel Argentína a csatársorban két csodagyerekkel, Messi és Tevez a kezdeti lelkesedés után ugyanúgy beleszürkült a mérkőzésbe, mint a többség. Az elején a dél-amerikaiak jobban kezdtek, Riquelme nagy kedvvel és hasznosan osztogatta a jobbnál-jobb labdákat, de a csatárok igazán komoly helyzetbe nem tudtak kerülni.

Jól zárt a holland védőfal, amelyikben több új játékos is lehetőséget kapott. Van Basten a sárgalaposokat taktikai okból pihentette. Ez persze még nem lehetett ok arra, hogy gyakorlatilag az egész meccsen nem volt észrevehető holland támadósor. Ruud van Nistelrooy továbbra sem mutat jó formát, messze tudása alatt teljesít. Most új ékpárja, Kuyt sem tudott hozzátenni a játékhoz.

Energia-takarékos üzemmódban

Úgy telt el az első félidő, hogy az argentin kapusnak egyszer sem kellett gólbatartó labdát hárítania, az is tény, hogy kollégáját sem izzasztották meg túlságosan a dél-amerikai csatárok a frankfurti estében. Az ember nem igazán akart hinni a szemének, olyan barátságosan bántak egymással a felek, akár egy edző- vagy egy bemutató mérkőzésen. Bár az utóbbin (is) illett volna valamit letenni a zöld gyepre.


Pofon a futballnak – szolid argentin-holland „derbi” 1

Õ elaludt az unalomtól (AFP)

A második félidőben sem javult sokat mérkőzés színvonala, a hollandok teljesen érthetetlenül igencsak passzívak maradtak, korszerű támadásaikból alig mutattak valamit, inkább az ívelgetést erőltették, azzal meg kizárólag a védők gyűrűjétől fojtogatott Nistelrooyra játszottak. Robben nagyon hiányzott a csapatból, Van Persie és Van der Vaart is elég szürkének bizonyult. Argentína válogatottjában Tevezt és Riquelmét lehet kiemelni, ők hozták a jó formájukat, bár gólszerzési lehetőségek közül ők sem tudnak sokat felmutatni.

A két válogatott ezzel a produkcióval arcul csapta szurkolóit, tartalékos és rutinfutballjuk miatt sokaknak komoly csalódást okoztak. Talán a holland drukkerek lehetnek bosszúsabbak, mert ha csapatuk legalább megpróbálta volna legyőzni az argentinokat, akkor most kevésbé aggodalmaskodhatnának azon, hogy Portugáliával mérkőznek a legjobb nyolc közé jutásért. Az argentin célfutball ma eredményesebben zárt: a más súlycsoportba tartozó Mexikóiakkal találkoznak majd a nyolcad döntőben.


Hollandia-Argentína 0-0

Frankfurt, 48 000 néző
Sárga lap: Kuyt (28.), Ooijer (43.), De Cler (48.), Cambiasso (57.), Mascherano (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik