Élet-Stílus

Milosevic is befejezi

A szerb csatár az utolsó, Elefántcsontpart elleni csoportmeccset követően bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól.

A 32 éves Savo Milosevic 101 alkalommal húzhatta fel a címeres mezt, és 35 találatot sikerült összeszorgoskodnia jugoszláv majd szerb-montenegrói színekben. Szintén bejelentette visszavonulását a válogatott egy másik kulcsjátékosa; a szerdai mérkőzésen kezét törő Mladen Krstajic sem húzza fel többet a címeres mezt.

Talán sok helyzetben jobban is teljesíthettem volna, de az élet megtanított arra, soha ne búslakodjak azon, hogy mi is történhetett volna – mondta Milosevic a 3:2-re végződött találkozót követően. A csatárnak még egy évig szerződése van a spanyol Osasunánál, azt pedig még nem döntötte el, hogy ezután mit csinál.

A szerb gólvágó rendkívülien csalódottan nyilatkozott csapata szerepléséről: “A három meccs nem volt méltó lezárása a csapatunk három év alatt elvégzett kemény munkájának.” A válogatott mind a három mérkőzését elveszítette, az argentinok ellen ráadásul beleszaladtak egy jókora zakóba.

Először és utoljára

Az Elefántcsontpart elleni találkozó volt a harmadik és egyben utolsó alkalom, hogy Szerbia-Montenegró néven szerepelt a válogatott világbajnokságon. A kisebbik tagállam májusban népszavazáson az elszakadás mellett foglalt állást.

A 2008-as Európa-bajnokság selejtezőin a szerbek már külön csapattal vesznek részt, Montenegró pedig hamarosan kérvényezni fogja a felvételt mind a kontinentális, mind a nemzetközi szövetségbe.

Milosevic szerint a szakadás történelmi jelentőségű, de nem hiszi, hogy ez ártana hazája válogatottjának. A vb-keretben egyébként csak két montenegrói születésű játékos szerepelt: a csatár Mirko Vucinic és a kapus Dragoslav Jevric. “Vége egy időszaknak, de úgy érzem, hogy a szerb foci előtt fényes jövő áll. Rengeteg a fiatal tehetség, és ezt senki sem veheti el tőlünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik