Élet-Stílus

Mégis lesz Blu-ray HD-DVD hibrid

A Samsung szóvivője megszellőztette, hogy nemcsak a két eltérő formátumra épülő önálló meghajtón, hanem egy hibrid megoldáson is dolgoznak, amely még az idei év vége előtt megjelenik.

A DigitalWorld Tokyo értesülése szerint a dél-koreai gyártó – amely a héten elsőként dobja piacra asztali Blu-ray lejátszóját – továbbra is a Sony által támogatott szabványt tartja elsődlegesnek, ám mindez nem akadályozza meg abban, hogy még az idén egy hibrid megoldással is kísérletezzen. Egy ilyen készülék nagy valószínűséggel szintén elhódítaná a leggyorsabbnak járó címet, és ezzel a cég igencsak megerősítené helyzetét mind a tengerentúlon, mind az európai és ázsiai piacon.

„Egy kizárólag a HD-DVD szabványt támogató lejátszó helyett rögtön egy univerzális megoldással nyitunk” – jelentette ki a Samsung szóvivője, hozzátéve, hogy erre még az év vége előtt sor kerülhet. A hír nem érte váratlanul az érdeklődőket, hiszen a vállalat már tavaly szeptemberben jelezte, hogy ilyesmire készül: már akkor egyértelműnek tűnt, hogy a nevető harmadik szerepét szeretnék eljátszani, és elhódítani a dönteni nem tudó vásárlókat a hoppon maradt hűséges csatlósoktól, akik elkötelezték magukat egyik vagy másik oldalon.

Emlékezhetünk arra, hogy nem a Samsung az egyetlen, amelyik megjátszaná ezt az ütőkártyát: az LG-től márciusban kiszivárgott belső kommunikáció alapján ők is hasonlóképpen gondolkodnak, ám a megoldásnak egyelőre se híre, se hamva. Ez sem véletlen, hiszen a legtöbb versenyző még mindig nem készült el saját lejátszójával, így a HD-DVD csinos előnyre tehet szert – már amennyiben a vásárlók hajlandók lesznek elkötelezni magukat a szabvány mellett.

A Samsung szóvivője azért igyekezett megvédeni a mundér becsületét, és leszögezte, hogy továbbra is a Sony Blu-ray szabványát tartják elsődlegesnek, az egyértelműen jobb választásnak mind a gyártók, mind a vásárlók szempontjából. A jelek szerint azonban a hűség mögött jelen van a félelem is, miszerint a rivális túl nagy előnyre tesz szert, és egy kizárólagos készülékkel lemondanának a piac egy részéről, ami bolondság lenne egy vezető szerepre törekvő cégtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik