Élet-Stílus

Ronaldo túl sokat eszik

Újabb bírálója akadt Ronaldónak, méghozzá felfedezője, a 70-es évek kiváló brazil csatára, Jairzinho, aki szerint a Real Madrid támadója túl sokat eszik.

“Nagyon szomorú, ami a fiúval történik. Azt hiszem, ez az utolsó súlyos sérülésére vezethető vissza. Neki szüksége van arra, hogy kiengedje a feszültséget, ezért túl sokat eszik” – nyilatkozta az 1970-es világbajnok válogatottban hét gólt szerzett csatár.

A most 61 éves Jairzinho elárulta, hogy ő fedezte fel Ronaldót 1989-ben egy riói teremtornán, s így jellemezte: “nagyon sovány és vézna gyerek volt”.

Meddig marad a kezdőben?

Ronaldo játéka valamelyest javult, ám továbbra is az a kérdés, meddig lesz még kezdőember Carlos Alberto Parreira csapatában a Real Madrid szupersztárja – tették fel a kérdést a brazil lapok, miután a vb-címvédő 2-0-ra nyert Ausztrália ellen, és ezzel biztosította helyét a legjobb 16 között.

“Hasta quando?” – azaz meddig még, idézte a népszerű argentin tangót a Lance című napilap, majd így folytatta: “A játékosok, a szakvezető és a szurkolók adtak még egy lehetőséget a fenoménnak. Az ausztrálok ellen egy kissé jobban futballozott, de csak egy picikét. Parreira mester pedig újfent kezdőembernek jelölte a japánok elleni meccsre. A kérdés tehát az: meddig még?”

A lap szerint az már nem kérdéses kinek kell mennie, ugyanakkor az is biztos, hogy Robinhónak helye van a kezdő tizenegyben. A Globo úgy véli, Ronaldo csak azért maradhatott, mert Parreira végtelenül “önfejű és makacs”, és a csapat csak akkor kezd igazi brazil futballt játszani, amikor Ronaldo lemegy és bejön Robinho.

Ronaldinho kiállt barátja mellett

Megvédte csapattársát, a sokat bírált Ronaldot a brazilok jelenlegi legfényesebb csillaga, Ronaldinho; a Barca-ásza szerint a csatártárs hamarosan újra beindul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik