Élet-Stílus

Lehmann örül a svédeknek

A német válogatott első számú kapusa örül, hogy nem rögtön a nyolcaddöntőben találkoznak egyik régi nagy ellenfelükkel, az angol csapattal.

Sven-Göran Eriksson csapata a kedd esti meccsén döntetlent játszott a svédekkel, és így eldőlt, hogy a házigazda válogatott Ljungbergékkel küzd a legjobb nyolc közé jutásért.

Számomra kedvezőbb, hogy nem az angolokkal találkozunk – nyilatkozta Lehmann, aki klubszinten az Arsenal csapatát erősíti. Angliában élek, rengeteget új barátra leltem odaát, de egy ilyen mérkőzés következményeit biztos megérezném – tette hozzá Lehmann, akit rövid ideig ápolni kellett az Ecuador elleni meccsen, de a svédek ellen ismét ő védi a Nationalelf kapuját.

Lehmann biztos abban, hogy a keddi mérkőzést követően már mindenki komolyan veszi őket: “Rengeteg kritika érte a csapatot az elmúlt hónapokban, de most megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Vannak olyan együttesek, ahol jobban képzett focisták játszanak, de ezek a válogatottak gyakran gyengén szerepelnek a képességeikhez mérten. Mi tudjuk mire vagyunk képesek, és azt ki is hozzuk magunkból.” A németek a nem túl erős csoportjukat magabiztosan, három győzelemmel nyerték meg.

Robert Huth akárcsak Lehmann bizakodóan nyilatkozott, és úgy véli, hogy messze eljuthatnak a tornán. “Mögöttünk az egész ország, és ez nagyon fontos. Tudjuk azonban, hogy csak most kezdődik el igazán a világbajnokság, és ha nem figyelünk már szombaton búcsúzhatunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik