Élet-Stílus

Klinsmann: most kezdődik az igazi vb

A házigazda Németország kedden úgy ünnepelte csapatának Ecuador felett aratott 3-0-ás győzelmét, mintha máris bekerült volna a labdarúgó-világbajnokság döntőjébe, de Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány mindenkit megpróbált leszállítani a földre.

“Még három hétig a torna résztvevői szeretnénk maradni, ezért két lábbal a földön kell járnunk. Most jönnek a más kaliberű együttesek. A csoportmérkőzések még nem jelentettek mércét, most kezdődik az igazi vb” – közölte a szakvezető a berlini mérkőzés után.

Németország úgy verte a csoport második helyezettjét 3-0-ra az Olimpiai Stadionban, hogy az ellenfél szándékosan tartalékosan állt ki.

A németek kedvét azonban ez sem vette el az ünnepléstől: a berlini Brandenburgi kaputól nyugati irányba húzódó Június 17. sugárút 2,5 kilométeres lezárt szakaszán az óriáskivetítők előtt ismét több százezer ember ünnepelte éljenzés és zászlólobogtatás közepette a győzelmet, a Kurfürstendammon, Nyugat-Berlin bevásárló utcájában és környékén autós felvonulást rendeztek, a rendőrök egy időre lezárták az utcákat az egyéb járművek elől.

Focilázban az ország

A német parlament alsóháza, a Bundestag a mérkőzésre való tekintettel korábban zárta a költségvetés aznapi vitáját, s Norbert Lammert házelnök meg is dicsérte a szónokokat, hogy mennyire pontosan betartják a rendelkezésükre bocsátott időt.

Az intézmények mindent megtesznek azért, hogy a dolgozók megnézhessék a világbajnokság, különösen a német csapat mérkőzéseit: az áruházak osztályain egymást váltják az eladók, hogy a televíziós képernyő vagy a kivetítő előtt legalább 10-15 percre mindenki részese lehessen az élménynek.

Klinsmann csapata most jobban kezdett, mint az 1974-ben Helmut Schön, vagy az 1990-ben Franz Beckenbauer irányítása alatt világbajnokságot nyert (nyugat-)német együttes: mindhárom csoportmérkőzését megnyerte, s legközelebb a legjobb 16 között Münchenben lép majd pályára Svédország ellen – egyenes kieséses alapon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik