Élet-Stílus

Ibrahimovic visszatérésében bíznak a svédek

Valószínűleg pályára léphet Zlatan Ibrahimovic, a svéd válogatott sérüléssel bajlódó támadója a németországi labdarúgó-világbajnokságon a házigazdák együttesével vívandó nyolcaddöntőben.

Az viszont szinte kizárt, hogy a bosnyák származású csatár kezdőként szerepeljen a vendéglátók legjobbjai ellen, ám Lars Lagerback szövetségi kapitány azt reméli, hogy legalább csereként beállva a nemzeti csapat segítségére lehet a Juventus labdarúgója. Ibrahimovic a Paraguay elleni találkozón szenvedett kisebb húzódást, a félidőben le kellett cserélni.

“Van rá esély, hogy Zlatan szombatig felépül, akkor pedig mindenképpen beállítom, legkésőbb a második játékrészben” – mondta az 57 éves szakvezető. A Trinidad és Tobago elleni, gól nélküli döntetlen után a svédek legyőzték Paraguay válogatottját (1-0), végül az angolok elleni pontosztozkodás (2-2) eredményeképpen öt ponttal a B jelű kvartett második helyén végeztek.

“Ibrahimovic lehet a nyerő kártya Lagerback kezében, bízom benne, hogy játszhat. Ettől függetlenül Marcus Allback és Henrik Larsson is remek ékpárt alkot” – értékelt Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svéd elnöke. A skandinávok a legjobb 16 között szombat 17 órakor, Münchenben csapnak össze a Nationalelffel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik