Élet-Stílus

Elkezdődött az ascoti derbi

II. Erzsébet brit királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg, fia Károly walesi herceg, brit trónörökös és neje, Kamilla, Cornwall hercegnője társaságában az ötnapos ascoti derbi első napján, 2006. június 20-án. Az ascoti királyi lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye.

Az ascoti királyi lóverseny története 1711-ben kezdődött. Ascot akkor még East Cote névre hallgatott. Mivel a település igen jó adottságokkal rendelkezik és közel van a windsori kastélyhoz, Anna királynő (Stuart Anna) lóversenyeket kezdett rendezni. 1711 augusztus elsején volt az első lóverseny, ahol bárki versenyeztethette lovát a 12 körös futamon.


A királyi lóverseny a szórakozás mellett az európai uralkodók seregszemléje is, ahol minden évben találkoznak a királyok, királynők, hercegek. Ahogy a többi uralkodó is, úgy II. Erzsébet is versenyezteti lovait. Djelalnak hívták azt a francia lovat, aki 1947-ben megnyerte a nagydíjat, és elsőként ő érkezett egy külföldi országból repülővel a verseny helyszínére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik