Élet-Stílus

Vieira: javulnunk kell

A francia válogatott a második mérkőzésén sem tudott nyerni, és Zidane-ék ezúttal is haloványan fociztak. Patrick Vieira szerint csak magukat okolhatják azért, hogy nem verték meg a dél-koreaiakat.

A gallok a mérkőzést szinte végig fölényben játszották, de az utolsó pillanatokban Park Dzsi-Szung bevette Barthez kapuját, és két értékes ponttól fosztotta meg őket.

Nem jelentett volna gondot a rivális kései gólja, ha a bíró meg ad egy teljesen szabályos találatot. Emiatt Thierry Henry élesen ki is fakadt Benito Archundia ellen, de Vieira szerint ennek már semmi értelme.

Teljesen feleslegesnek érzem a kirohanást, a saját teljesítményünkkel kell foglalkoznunk, ezen a téren van mit javulni – mondta Patrick Vieira. Nem vagyok abban biztos, hogy olyan helyen állt ahonnan valóban megtudta állapítani, de ez nem is fontos. Simán meg kellett volna vernünk őket, és ezzel mindannyian tisztában is vagyunk – tette hozzá a rutinos focista.

A franciáknak az utolsó, pénteki csoportmeccsüket Togo ellen mindenképpen hozniuk kell, ha nem akarnak 2002 után ismét szégyenszemre idő előtt kiesni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik