Élet-Stílus

Évi 6,1 milliárd euró védett területekre

admin
admin

2006. 06. 20. 17:19

Az európai védett területeket magában foglaló Natura 2000 hálózat fenntartására évente 6,1 milliárd eurót biztosít közvetlenül az Európai Unió - jelentette be az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának képviselője.

Ez az összeg nem elkülönülten, hanem a közös agrár, halászati és természetvédelmi politikát finanszírozó keret forrásaival kiegészülve kezelendő – közölte Demeter András a Natura 2000 program finanszírozásáról rendezett tanácskozáson. Ez utóbbira 2007 és 2013 közötti költségvetéséből 371,3 milliárd euró áll rendelkezésre, ami a közös büdzsé 43 százaléka – tette hozzá. A Natura 2000 hálózathoz, mintegy 25 ezer terület tartozik, amelyek együttesen a 25 tagállam területének 20 százalékát fedik le.

Az uniónak az a célja, hogy ezeken a területeken olyan fenntartható gazdálkodást folytassanak, ami figyelembe veszi a természeti értékeket, a növény és állatvédelmen keresztül megőrzi a természet biológiai sokféleségét. Mindennek megvalósításához az Európai Unió kompenzációt nyújt a gazdálkodók számára – mondta. Ez utóbbi kapcsán Németh Anikó az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának munkatársa hangsúlyozta, hogy a közösség 2007 és 2013 közötti finanszírozási időszakában a biológiai sokféleség megőrzése érdekében pluszfeladatokat vállaló gazdálkodók hektáronkénti támogatásban részesülnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.