Élet-Stílus

Több mint 70 százalékos leépítés a Körös-vidéki felügyelőségnél?

A 84 dolgozóból az idei esztendő végére 65 főnek szűnik meg a munkaviszonya a gyulai székhelyű Körös-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél - közölte Gyula város fideszes polgármester-jelöltje.

Baranyó Géza, a Fidesz polgármester-jelöltje elmondta: a 85 dolgozó több mint 60 százaléka magasan kvalifikált munkaerő, és az elbocsátott munkatársak elhelyezkedésére nincs remény Gyula városában. A frakcióvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a felügyelőségnél megmaradó, a szegedi központ kirendeltségeként dolgozó 19 fő nem fogja tudni ellátni például a környezetvédelmi engedélyeztetéssel és ellenőrzéssel kapcsolatos egyre több feladatot.

Baranyó Géza az újságírók rendelkezésére bocsátotta azt a hivatalos dokumentumot is, amelyre a sajtótájékoztatóján elmondottakat alapozta: ez az anyag – mint jelezte – a szaktárca által kiadott 15/2006. (K.V. Ért. 7.) KvVM utasítás melléklete. Ennek az utasításnak a melléklete részletesen tartalmazza a minisztériumban, a környezetvédelmi felügyelőségeken, valamint a nemzeti parkokban meghatározott létszámcsökkentések adatait – mutatott rá a Fidesz helyi frakciójának vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik