Élet-Stílus

T&T: nem sikerült a bravúr

Nem sikerült a bravúr Trinidad és Tobago csapatának: Leo Beenhakkeréknek nyerniük kellett volna Paraguay ellen, hogy legyen esélyük a 16 közé jutáshoz. A dél-amerikai válogatott okosabban bánt a helyzeteivel, és végül megérdemelten aratott kétgólos győzelmet.

Dwight Yorke-éknak csak akkor lett volna esélye a nyolcaddöntőbe jutáshoz, ha megverik Santa Cruzékat, és Svédországot több góllal elintézik az angolok. A szimpatikus kiscsapatnak azonban nem sikerült a bravúr, hiába támadták végig a második félidőt, nem vették be Bobadilla kapuját. Az már más kérdés, hogy a másik találkozón született döntetlen sem őket segítette.

A két válogatott mérkőzése valóságos tűzijátékkal kezdődött, mindkét oldalon bravúrokat mutattak be a kapusok. Az első percekben Trinidad és Tobago játszott koncentráltabban, ám nem sikerült megszerezniük a hőn áhított góljukat a világbajnokságon. A sok kimaradt lehetőség után pedig balszerencsés módon hátrányba kerültek: Acuna szabadrúgását Dos Santos csúsztatta meg, és a labda Brent Sanchóról védhetetlenül a saját kapujába vágódott.

Hiábavaló rohamok

A félidő végét megnyomták Anibal szövetségi kapitány fiai, és be is lőttek a másodikat, de a bíró a partjelző intésére lest jelzett. A lassítás tanulsága szerint rosszul döntött az olasz Roberto Rossetti segédje.

A második félidőre visszakapcsolt Paraguay, és szinte végig támadott Trinidad és Tobago. Óriási nyomás nehezedett Bobadilla kapujára, de Beenhakker hiába biztatta csapatát, gólnak nem örülhettek. A másik oldalon egyetlen helyzet is elég volt a csereként érkező, és rendkívülien aktív Cuevas-nak: a 86. percben szerzett találatával el is döntötte a találkozót.

Paraguay sokkal hatékonyabb volt az ellenfél kapuja előtt, és így végül megérdemelt győzelmet aratott. Trinidad és Tobago lőtt gól nélkül kénytelen hazautazni, de a három meccsükön mutatott bátor stílusukkal kivívták a közönség csodálatát.

Paraguay-Trinidad és Tobago 2-0 (1-0)
Kaiserslautern, 48 ezer néző
Bíró: Roberto Rosetti
Gólok: Sancho (öngól, 25.), Cuevas (86.)
Sárga lap: Paredes (30.), Dos Santos (54.), illetve Sancho (45.), Whitley (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik