Élet-Stílus

Szeptemberben érkezik az új Mercedes-osztály

Hamarosan háromra emelkedik a Mercedes terepjáró kínálata Európában. A több mint 25 éves sikeres G-osztály és a megújult ML mellé megérkezik a GL-osztály is.

Hivatalosan szeptember másodikán kezdődik meg az autó értékesítése Németországban. Ott a belépőmodell ára 63 684 euró (17,6 millió forint) lesz.

A kocsi 5,09 méter hosszú és 1,92 méter széles, a magassága eléri az 1,84 métert. A terepjáró tengelytávja 3,08 méter, ami lehetővé teszi, hogy kényelmes utastérben utazzanak akár heten is. Ha pedig csak csomagot vinne a tulajdonos, akár 2300 literig bővítheti a csomagtartót az ülések lehajtogatásával.

Terepen sem kell aggódni

Egyelőre négyféle motor közül választhatnak a vevők, melyekhez hétfokozatú automataváltó és elektronikus vezérlésű négykerék-hajtás kapcsolódik. Az alapmodellnek a GL 320 CDI tekinthető, a hathengeres dízelmotor 224 lóerős. A dízelpaletta másik tagja a 420 CDI, a V8-as motor legnagyobb teljesítménye 306 lóerő.


Szeptemberben érkezik az új Mercedes-osztály 1

A nehéz utakon differenciálzár és terepáttétel segíti a GL-t (vezess.hu)

Benzinesből is kettő van, mindkettő V8-as. A gyengébbik a GL 450-es 340 lóerővel, míg a jelenlegi csúcsváltozat az 500-as 388-at számláló ménessel. A modell szériatartozékai között szerepel többek között a hat légzsák, az ESP, a légrugós felfüggesztés és az automata klíma is. Ellenben az USA-ban alapárért adott harmadik üléssorért nálunk plusz pénzt kérnek majd.

Akik igazi terepre vágynak a nagy Mercivel, azoknak sem kell aggódniuk az Offroad-Pro csomaggal, amelyben terepáttétel, differenciálzár és emelt hasmagasság segíti a vezetőt, így könnyedén tovább jut a kocsi a legnehezebb helyzetben is. Ezt a csomagot az amerikai piaccal szemben alapáron szerelik az európai GL modellekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik