Élet-Stílus

Magyarországon a legtöbb a digitális analfabéta

admin
admin

2006. 06. 20. 15:46

Magyarországon a 16-24 éves lakosság 34 százaléka nem rendelkezik alapvető számítógépes ismeretekkel, uniós átlagban ugyanez az arány 10 százalékos - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala felméréséből.

A tavalyi adatokkal dolgozó statisztika szerint Dániában a korosztály minden tagja magáénak tudhatja a szóban forgó tudást, míg az új EU-tagállamok közül is Lettországban csak 2, Szlovákiában 3, Lengyelországban 6 százalék az alapismeretekkel nem bírók aránya. Görögországban a 16-24 évesek 32, Olaszországban 28 százalékánál hiányzik a vizsgált tudásanyag. A magas tudású kategóriába tartozik a vizsgált korosztály 35 százaléka Magyarországon, 40 százaléka az Unióban.

A teljes lakosság – valamennyi korosztály – keresztmetszetében Görögország a sereghajtó, mert ott az emberek 65 százaléka nincs birtokában az alapismereteknek. Olaszország 59, Magyarország 57 százalékkal következik a sorban, míg az élen Dánia és Svédország áll, mindössze 10, illetve 11 százalékos hiánnyal. A 25 országos, uniós átlag 37 százalék.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.