Élet-Stílus

Új jachtkikötő épül a fővárosban

Félmilliárdos beruházásból épül a Duna Plaza mögötti 77 hajó befogadására alkalmas Prestige Jacht kikötő, amely várhatóan még a nyár végéig elkészül.

A kikötőépület egy olyan egyedi, újdonságnak számító beton szalagszerkezetből készül, amelyet eddig még nem használtak épületeknél. A kikötő nemcsak a luxus iránt fogékony hajótulajdonosok, hanem a nagyközönség előtt is nyitva áll majd, hiszen a MAHART helyközi járatának megállóját is ide telepítik, hogy a Duna Plaza mögötti területet bekapacsolják a főváros közlekedési vérkeringésébe.

A kikötőt építtető Prestige Fejlesztési Csoport felmérése szerint egyre többen vennék igénybe a vízi közlekedésben rejlő lehetőségeket, hogy elkerüljék a reggeli dugókat a fővárosban. Különösen igaz ez azokra, akik a belvárosban és annak környékén található iroda-, illetve hivatali negyedekben dolgoznak. A beruházó szakemberei úgy vélik, hogy a MAHART-állomás kihelyezésével ezres számban mérhető majd azoknak az autóknak a száma, amelyektől tehermentesíteni képes a főváros útvonalait.

A kikötő beállóit elsősorban azoknak szánják, akik a közelben lévő Prestige Towersben vásárolnak lakást. Ez az első olyan lakókomplexum Budapesten, amely nemcsak hirdet, de a vevők már a lakás megvásárlásával párhuzamosan meg is vásárolhatják az otthonuk közvetlen közelében található kikötőhelyet.

A kikötővel párhuzamosan, a következő 5-7 évben 100 milliárd forintos beruházással új városközpont kialakítását tervezik a XIII. kerületben – mondta Szili Balázs, a Prestige Towers értékesítési és marketingigazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik