Élet-Stílus

Győzelemmel búcsúztak a lengyelek

Mentettek valamit a becsületükön a lengyelek miután egy siralmasan gyenge színvonalú mérkőzésen 2-1-re legyőzték Costa Ricát, így ők végeztek az „A” csoport harmadik helyén.

Lassúság és unalom a csalódottak meccsén


Nem esett egymásnak a két csalódott gárda, érződött, hogy az előzetesen biztos két kieső nem vívja majd a vb legjobb meccsét. Így is lett: lassú és unalmas mérkőzésen végül is a kiesése miatt nagyobb csalódást okozó lengyelek hátrányból fordítva szerezték meg a győzelmet.

A találkozó alacsony színvonalon indult és ez ki is tartott a meccs végéig: közönségszórakoztató momentumokból egyet sem jegyezhettek fel a krónikások. Mindössze azt, hogy egy hondurasi bíró felháborodást keltő ítéletei, megannyi sárgalapja lett a legemlékezetesebb jelensége a mérkőzésnek. A lengyeleknek illett volna kiszolgálniuk a közönségüket, akik most is szép számmal váltottak jegyet a hannoveri stadionba.

Ennek megfelelően inkább az európai csapat lépett fel támadóbban, de egy-két elfutáson kívül ez másban nem érződött egyáltalán. Hamar vissza is került a kezdeményezés a costa ricaiakhoz, akik közül az utolsó nemzetközi szereplésén játszó Paolo Wanchope hihetetlenül passzív volt mind a 90 percen keresztül.

Több mint becsületbeli ügy


Győzelemmel búcsúztak a lengyelek 1

Jelenék megharcoltak a tisztes búcsúzásért (AP)

A tengerentúliak kezdeményezőkészsége góllá érett egy váratlan szabadrúgás góllal, amit a lengyelek kapusa hatalmas potyaként könyvelhet el magának. A bekapott találat végre igazán felbőszítette a lengyeleket, kénytelenek voltak támadóbban fellépni. Ekkor már többről volt szó, mintsem egy becsületbeli ügyről, itt már a fanatikus szurkolósereg szeretete és támogatása forgott kockán.

Jelenék meg is értették mindezt, és érett játékkal lassan de biztosan átvették – immáron véglegesen – a mérkőzés irányítását. Több átlövésük volt, remek beíveléseik, és ügyes fejeseik. Igaz, több esetben az ellenfél kapusának hibájából adódtak ziccerek a lengyelek előtt. Így volt az első gólnál is, amelynek szerzője, Bosacki a második félidőben duplázni is tudott.

Egy boldog ember

Végre volt egy boldog ember a lengyel csapatban, a gólokat szerző védő ugyanis 23. emberként ma kapott lehetőséget először a vb-n, élt is vele, nem úgy mint az előzetesen rettegettként beharangozott Zurawski, aki az egész tornán észrevétlen maradt.

A győzelemmel Lengyelország a harmadik helyen zárta az „A” csoport küzdelmeit, míg Costa Rica helyenként bíztató teljesítménnyel végül is elszürkülve, megszerzett pont nélkül mondhat búcsút a vb további 16 versenyben maradt csapatának.


Costa Rica-Lengyelország 1-2

Hannover, 55 000 néző

Gólszerző: Gomez (25.) ill. Bosacki (33., 66.)
Sárga lap: Umana (17.), Radomski (18.), Bak (24.), Zewlakow (29.), Marin(45+2.), Gomez (45+3.), Badilla (56.), Baszczynski (60.), Gonzalez (74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik