Élet-Stílus

Feltörték a Microsoft francia oldalát

admin
admin

2006. 06. 20. 13:39

Az itthon is sok kellemetlenséget okozó török hackerek a szoftvercég francia oldalán is tiszteletüket tették. A sikeres támadás állítólag rossz konfigurációs beállítás következtében jöhetett létre, az oldal azóta sem elérhető.

A Zone-H tudósítása szerint a TiTHacK álnéven futó török hackerek vasárnap jutottak be a szerverre és nem sokkal később átszabták az experts.microsoft.fr főoldalát. Nagy károkat ezzel nem okoztak, de a cég a hatóságok segítségével igyekszik nyomukra bukkanni és természetesen nemsokára helyreállítják az eredeti állapotot.

A támadók által módosított főoldalon rövid üzenetet helyeztek el, amely a következőképpen szólt: “Hi Master (: Your System 0wned By Turkish Hackers! redLine ownz y0u! Special Thanx And Gretz RudeBoy |SacRedSeer| The_Bekir And All Turkish HacKers next target: microsoft.com date: 18/06/2006 @ 19:06 WE WERE HERE….” Amint az látható, mindössze a bizonyítási vágy indította a hackereket a lépésre, és következő célpontjuk a microsoft.com, ami minden bizonnyal nem lesz ilyen könnyű falat. Ilyen irányú támadást eddig még nem észleltek, ám az is előfordulhat, hogy mindössze ijesztésnek szánták az üzenetet.

A Microsoft időközben elnézést kért a kimaradásért. Állításuk szerint egy rossz konfigurációs beállítás tette lehetővé a behatolást, amit azóta kijavítottak. Az oldal – amely egy közelebbről meg nem nevezett tárhelyszolgáltatónál található – Windows Server 2003 operációs rendszeren és IIS 6.0 szoftveren fut, vagyis teljességgel hazai pálya a cég szempontjából. Arról nem szól a fáma, hogy az oldal mikor lesz újra elérhető eredeti állapotában.

Török illetőségű hackerek különböző oldalak feltörésével itthon is több esetben okoztak gondot. A Mohamed-karikatúrák körüli botrányt követően egyes weblapokon hazafias, az európai országokat támadó üzeneteket helyeztek el, amelyekben rossz angolsággal igyekeztek bizonyítani, hogy ennél még az Oszmán Birodalom is toleránsabb volt. Egy azeri hackercsoport pedig áprilisban száz magyar honlapon helyezett el írásos anyagot, amelyben a Magyarországon elítélt azeri tiszt elleni ítélettel szemben foglalnak állást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.