Élet-Stílus

Feljebb kúszott a Hyundai-KIA

Az Automotive News vizsgálata alapján a Hyundai-KIA konszern a világ hatodik legnagyobb autógyártó vállalata lett a világon.

Az Automotive News, a hetente megjelenő autós szaklap legutóbbi felmérése alapján a Hyundai Motor Corporation és leányvállalata, a KIA Motors Corporation 2005-ben 11,6 százalékos piaci növekedést ért el a globális értékesítési eredményekben. A vizsgálat a járműeladásokra és a gyártásra vonatkozott, a felmérés kiterjedt a személyautók, a kishaszongépjárművek, nehézgépjárművek, valamint a buszok értékesítési eredményeire.

2004-ben még 3 328 000 gépjárművet adott el a vállalatcsoport, 2005-ben már 3 715 096 kocsinál tartottak. Az egymillió feletti értékesítési kategóriában ez volt a legnagyobb arányú növekedés az összes autógyártó között. Ezzel az eredménnyel a Hyundai és a KIA egy hellyel feljebb emelkedett a világrangsorban, és immáron a hatodik helyen áll.

A Hyundai – KIA konszern megelőzte többek között a Fiat, a Honda, PSA Peugeot Citroën gyártókat is a globális értékesítési eredmények alapján. A sikert nagy részben a jelenlegi elnöknek, Chung Mong-Koo-nak is köszönheti a cég. Az ő vezetésével indult be a tengerentúli gyártás, valamint kezdődtek meg a tárgyalások a csehországi gyáregység felépítéséről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik