Élet-Stílus

Aragonés pihentetni fogja sztárjait

Luis Aragonés, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elsősorban a tunéziaiakat dicsérte csapata 3-1-es világbajnoki győzelme után.

“Tudtam, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mert rendkívül keményen és jól védekező, ráadásul nagyszerűen kontrázó csapattal találkoztunk. Riválisunk jó benyomást tett rám, a játékosok sokat futnak, jók a középpályások, s valamennyien az utolsó leheletükig harcolnak” – mondta a szakvezető, aki a továbbjutás tudatában kijelentette, az utolsó csoportmérkőzésen teljesen más csapatot küld pályára, azaz már a nyolcaddöntőre tekintve egyeseket pihentetni fog.

Aragonés a találkozót elemezve elmondta, az első félidőben túlságosan lassan és pontatlanul játszottak, azzal együtt is, hogy megvoltak a lehetőségeik az egyenlítésre. A kulcsmomentumnak Raúl második félidőbeli egalizálását említette, ami szerinte átlendítette a holtponton együttesét.

Arra a kérdésre, hogy látta-e a franciák legutóbbi, dél-koreaiak elleni meccsét, és mit szólna ahhoz, ha már a legjobb 16 között összeakadna velük a csapata, a következőképpen reagált: “Láttam valamit… Abból azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A franciák azért jók, mert tapasztaltak. Ugyanakkor a svájci együttes is veszélyes lehet, mivel játékosai fiatalok és sikerre éhesek”.

“Igazságos vereséget szenvedtünk”

Roger Lemerre, az afrikai együttes szövetségi kapitánya szerint igazságos eredmény született. Csalódottsága mellett elégedettségének is hangot adott: “Önmagunkhoz képest a maximumot nyújtottuk, ezzel együtt az első félidőt figyelembe véve hiányérzetem van. Két világklasszis döntötte el a találkozót.
Aragonés pihentetni fogja sztárjait 1

A játékosai fejében kell rendet tennie (AFP)

Sajnos nem bírjuk el a terhet, ha olyan zavaró tényezők lépnek fel, mint az eső vagy a sok sárga lap, amit összeszedtünk. Utóbbival kapcsolatban meg kell jegyeznem, játékosaim nem voltak durvák, de azért sokkal óvatosabban és fegyelmezettebben kellene futballozniuk”.

A francia tréner a spanyolokkal kapcsolatban azt mondta, nagyszerű támadóik vannak, de védekezésükön még volna javítanivaló. Majd hozzátette, elgondolkodtató lehet a számukra, hogy 60-70 percig nem tudtak mit kezdeni a csapatával.

A továbbjutást illetően úgy fogalmazott, nyerhetnek Ukrajna ellen, ami nyolcaddöntőt érne, de ahhoz elsősorban a játékosai fejében kell rendet tennie, mert valamennyien nagyon letörtek a vereség után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik