Élet-Stílus

Ukrajna javított

Mind a két csapat fogadkozott a mérkőzés előtt, hogy az első fordulóban mutatott játékuknál sokkal többre is képesek. Sevcsenkóék be is tartották a szavukat, a brazil Marcos Paqueta csapatának azonban fikarcnyi esélye nem volt a kilencven perc alatt.

A győzelemmel megszerezték első vb-pontjaikat Blohinék, és ha Tunéziát legyűrik az utolsó meccsükön, akkor simán továbbjutnak a csoportból. A szaúdiaknak erre már csak papíron van esélye: az utolsó fordulóban a csoport legerősebb válogatottjával, az első meccsén parádézó spanyolokkal találkoznak.

Gyors vezetés

A mérkőzés első góljára nem kellett sokat várni. Az ukránok azonnal nekiestek ellenfelüknek, és a rohamok már a harmadik percben gólt eredményeztek. Rosszul helyezkedtek egy szögletnél a szaúdi védők, és a labda Ruszol térdéről a kapus lába között a hálóba pattant.

Az ukránok a vezető gól megszerzése után egy kicsit visszakapcsoltak, de a szaúdiak egyszerűen képtelenek voltak veszélyes helyzetet kialakítani Sovkovszkij kapuja előtt. Az ukrán védelem jól szűrt, a támadásaikba azonban sokszor kisebb hiba csúszott. Ezért egészen a 37. percig kellett várni a második találatra. Rebrov gondolt egyet és 27 méterről hatalmas bombát eresztett meg. A lövése elvileg nem okozhatott volna gondot Zajed kapusnak, de a portás a nedves gyepen megcsúszott, és nem tudott hárítani. A félidő hátralévő perceiben nem sok minden történt. A számos lehetőséget elpuskázó Voroninnak akadt még egy lövése, de a Bayer Leverkusen csatára nem volt elég pontos.


Ukrajna javított 1

Az újonc ukránok elsõ gyõzelmüket aratták (AP)

Sevcsenko mindent eldöntött

A második félidő még alig kezdődött el, amikor Sevcsenko szétzúzta az amúgy sem túl vérmes szaúdi reményeket. Egy oldalról beívelt szabadrúgást követően teljesen szabadon fejelhetett – négy méterről a rutinos támadó nem tudott hibázni. Az ukránok ismét visszakapcsoltak egy fokozatot, de ellenfelük annyira gyengén játszott, hogy még így is nekik voltak inkább helyzeteik.

A szaúdiak becsületére legyen mondva, hogy továbbra is küzdöttek – kézzel fogható eredmény nélkül. Az ukránok a 84. percben negyedszer is bevették Zajed kapuját, kialakítva ezzel a végeredményt. Blohinék a győzelmükkel jóvátették az első fordulóban elszenvedett vereségüket, ugyanolyan arányban nyertek, mint a spanyolok ellenük. A szaúdi csapat mostantól már csak abban reménykedhet, hogy Raúlék könyörületesek lesznek.

Szaúd-Arábia-Ukrajna 0-4 (0-2)
Hamburg, 45 ezer néző
Bíró: Graham Poll
Gól: Ruszol (4.), Rebrov (36.), Sevcsenko (46.), és Kalinicsenko (84.)
Sárga lap: Neszmacsnyij (22.), el-Doszari (41.), el-Gamdi (57.), illetve Kalinicsenko (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik