Élet-Stílus

A Szentatya is nézi a vb-t

XVI. Benedek pápát is megfertőzte a vb-láz: egy fekete-fehér képernyőjű televízión figyelmesen követi az eseményeket, s úgy véli, hogy Németország nagyon jól játszik.












A Szentatya is nézi a vb-t 1



A Szentatya is nézi a vb-t 2
XVI. Benedek is drukkol a németekért (AP)
A Szentatya is nézi a vb-t 3

A német pápa magánlakosztályában, egy hetvenes évekből származó fekete-fehér készüléken nézi a mérkőzéseket. A készülék Róma egyik legszebb helyén áll: a pápai lakosztály tetőteraszán egy üvegezett szobában, barna faszekrényen. A termet páncélüveggel védik, mivel a közeli Szent Péter dóm kilátó teraszáról elvben belőhetnek ide.

A napi összefoglalókat a pápa időnként lakásának olvasótermében nézi meg. Magántitkára, Georg Ganswein kezeli a készüléket. Ganswein nagy sportrajongó, kiválóan teniszezik, s a futballt sem veti meg, a másodosztályú FC Freiburgnak szurkol.

A nagypéldányszámú Bildet a Vatikánból tudósító, Andreas Englisch úgy tudja, hogy a pápa megpróbált lelket önteni második számú titkárába, a lengyel Mieczyslaw Mokrzyckibe, miután a lengyel csapat elvesztette a németek elleni összecsapást, s nem maradt remény a továbbjutásra.

XVI. Benedek szeptemberben Németországba látogat, ahol egyszer már járt pápai minőségben: a tavalyi kölni katolikus ifjúsági találkozón. A mostani németországi hangulat az ifjúsági találkozó hangulatára emlékezteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik