Élet-Stílus

Sevcsenkoék ma javíthatnak

Ukrajna ma kiköszörülheti a becsületén esett csorbát, ha legyőzi a szaúdiakat, a spanyolok folytathatják remek szereplésüket, míg Togo Svájccal mérkőzik a mai programban.

Togo-Svájc – 15.00

A szappanopera sztárjai Svájccal mérkőznek a nap első találkozóján, Freiéknek ennél nagyobb lehetősége aligha lesz a három pont begyűjtéséhez. A togoiaknál ugyanis áll a bál. Persze hogy a pénzről van szó. A játékosok nem kapták meg jogos jussukat, így lázongani kezdtek. Bojkottálni akarták a soros, svájciak elleni meccsüket. Csak a FIFA közbenjárására utaztak el egyáltalán a mérkőzés helyszínére. Előzetesen az alkoholizmussal is vádolt német szövetségi kapitányuk, Otto Pfister már lemondott a csapat vezetéséről, mégis visszatért. Most ezt a csapat nem teheti meg, hisz akkor ki játszik majd a helvétekkel??? Az európai gárda mellesleg a franciák tegnapi botlásával nagyot léphet a továbbjutás felé. Győzelmükkel biztosan nehezítik Zidane-ék esélyeit.

Szaúd-Arábia-Ukrajna – 18.00


Sevcsenkoék ma javíthatnak 1

Sevcsenko – nap vagy árnyék? (AP)

A szaúdiakat tragikus hír sokkolta a napokban, egyik meghatározó játékosuknak, Mohammad Al Shlhoubnak elhunyt az édesanyja, így a játékos vissza is utazott hazájába, de az egész csapat gyászol. Szami el-Dzaber, a rangidős nemzeti hős azt mondta, hogy 200 százalékosan fognak majd hajtani az eltávozott tiszteletére. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen az ukránok egy sokkoló 0-4 után folytatják majd első világbajnoki szereplésüket. Sevcsenkoék mindenképpen javítani szeretnének, és erre minden esélyük megvan. Sokkal erősebb csapat az övék, nagy meglepetés lenne, ha az ázsiaiak pontot tudnának rabolni az ukránoktól, akik viszont ha nem győznek, gyakorlatilag lemondhatnak a csoportelsőséget jelentő helyezésről. Mindenképen küzdelmes, izgalmas mérkőzés elé nézünk.

Spanyolország-Tunézia – 21.00


Sevcsenkoék ma javíthatnak 2

Lesz-e újabb örömködés? (AFP)

Ha csak a felét hozzák annak, amit legutóbb, már is továbbjuthatnak a hispánok. Könnyű dolguk biztos nem lesz, hisz Tunézia európaiaknak talán még sötét ló, de a legutóbbi Afrika Kupa győztese tekintélyt parancsoló ajánlólevél mindenkivel szemben. Amíg Puyolék látványos és magabiztos diadallal indították a vb-t, addig az afrikaiak fordulatos meccsen egy pontot szereztek a szaúdiak ellen. Mindkét gárda gyors és technikás futballt játszik, a spanyolok persze azért esélyesebbek, feltéve, ha nem nézik le ellenfelüket. Nagy kérdés, hogy a szerénysége és alázatossága miatt az örök közönségkedvenc, Raul játszik-e, mert a csatársorban a fiatalok legutóbb remekül muzsikáltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik