Élet-Stílus

Környezetigazgatás: 284 fős elbocsátás

admin
admin

2006. 06. 19. 13:39

Július elsejétől 285 fővel 6900-ra csökken a környezetvédelmi igazgatásban dolgozók létszáma, két környezetvédelmi felügyelőség megszűnik – jelentette ki Persányi Miklós, környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A miniszter a szaktárca új vezetőinek hétfői bemutatása alkalmával elmondta: a minisztériumban júliustól 409-en dolgoznak, 45 fővel kevesebben az eddigiekhez képest. A felügyelőségeknél 161 fővel 1445-re, a nemzeti parkoknál pedig 78 fővel 704-re csökken a foglalkoztatottak köre. A 3900 fős vízügyi igazgatóságoknál nem csökken a létszám – tette hozzá a miniszter. Hangoztatta, hogy a létszámleépítés 2007-ben 1,5 milliárd forintos megtakarítást tesz lehetővé az idei évhez képest.


A Persányi a sajtótájékoztatón bemutatta Kovács Kálmán államtitkárt, valamint Haraszthy László természet- és környezetmegőrzési, Varga Miklós vízügyi, Erdey György jogi és koordinációs és Tátrai Miklós környezetgazdasági szakállamtitkárt.


Persányi Miklós közölte, hogy a felügyelőségek közül megszűnik a bajai központú alsó-dunavölgyi, valamint a gyulai központú körös-vidéki intézmény, mert ezeknek a hatóságoknak a térség visszafogott ipari tevékenysége miatt viszonylag kevés feladata volt. Területi kirendeltség a továbbiakban is marad mindkét városban – fűzte hozzá a miniszter. Kitért arra, hogy az intézmények háttérfunkcióinak egységesítése a nemzeti parkokkal kezdődik. A 10 igazgatóság könyvelését, pénzügyi tevékenységét nem külön-külön, hanem integráltan kezelik a jövőben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.